Vida 1
Vida 2
Vida 15
Vida 12
vida schut
Mijn unieke kado voor het team van de embassy!

Ik heb onlangs een prachtig project gemaakt met Posca pennen. Mijn vader vond dat zo mooi dat hij het idee kreeg om iedereen van Embassy of Brands een uniek schetsblok cadeau te geven, als bedankje voor hun inzet het afgelopen jaar. Hij vroeg me of ik het leuk zou vinden om deze te maken. Hij zou me helpen met hoe ik dat het beste kon aanpakken! Dat leek mij heel tof om te doen!

Vida Schut

wat ik heb gedaan vandaag
uitgelicht

19 mei 2024

Zondag gingen we samen naar de Embassy, compleet met mijn hele collectie Poska pennen. Maar voordat ik echt kon gaan tekenen en kleuren moest ik eerst zeker weten wàt ik op de omslag wilde gaan illustreren. Samen met mijn vader gingen we eerst schetsen en brainstormen. Of zoals hij dat noemt... van grof naar fijn werken;-) 

Vida 3
discover

Mindmapping

Ik schreef eerst van iedereen de naam op het bord en daaromheen krabbelde ik alles wat in me opkwam. Dat noem je 'mindmappen' en het zorgt ervoor dat je sneller tot ideeën komt voor de tekeningen in het boek. Ik wilde eigenlijk het liefste meteen gaan kleuren, maar achteraf was dit wel het slimste om te doen. Nu kon ik alle boeken mooi op elkaar laten lijken!

Vida 6
discover

Schets maken

Toen ging ik een schets maken van de voor- en achterkant van het boek. Door het mindmappen had ik leuke ideeën gekregen voor tekeningen die ik kon maken. Heel handig want zo had ik de indeling van ieder boek al een mooi voorbereid!

Vida 8
design

Tekenen...eindelijk!!!;-)

Eindelijk mocht ik gaan tekenen en kleuren. Dat is toch echt wel het leukste;-) Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat alle voorbereiding wel goed is geweest want nu hoefde ik over sommige dingen niet meer na te denken en kon ik lekker aan een stuk door kleuren...heerlijk!!!

Vida 5
inspire

Lettertypes zoeken

Ik wilde dat alle namen op de voorkant van de boeken hetzelfde lettertype kregen. Mijn vader liet met op een website zien met allemaal mooie geschreven letters. Ik had meteen een favoriet en toen heb ik alle namen uitgeprint en overgetrokken op de voorkant van elk boek!

Vida 7
design

Even samen kijken

We zijn nu halverwege en het leek me goed dat papa even mee kon kijken of het zo goed was. Hij vond het prachtig en zo kon ik verder met alle buitenkanten van de mappen.

Vida 14
design

De namen tekenen

Eerst had ik prints gemaakt van alle namen en daarbij de langste naam als basis genomen. Toen heb ik die op de map gelegd en zachtjes met een potlood de contouren op de map 'gedrukt'. Zo wist ik de outline en kon ik deze gaan kleuren.

7
design

ieder zijn eigen 'achterkant'

Op de achterkant heb ik voor iedereen een tekening bedacht die past bij de Ambassador. Bij Lana was dat een tas en bril van Louis Vutton want die houdt heel erg van mooie mode. Zo kreeg iedereen zijn eigen achterkant. 

1
design

De verfijning

Toen dat gedaan was mocht ik alles heel secuur gaan invullen met mijn 'krullen'. Sommige mappen deed ik in goud en anderen in zilver. Deze cirkels maakten alle schetsblokken tot een mooi geheel!

2
design

Het resulaat!

Ik was echt super trots op het eindresultaat!! Door het zilver en goud krijgen de boeken een heel mooi effect en 

4
design

Iedereen zijn eigen schetsboek!

Ik ging met mama de boeken afgeven op het kantoor en iedereen was super enthousiast en vond ze prachtig! Ik vond het vooral heel vet om iedereen zo blij te zien met iets wat ik heel leuk vond om te doen... lekker creatief bezig zijn!

Vida 11

Ik ben supertrots op het resultaat!