Morris op de Embassy 4
Morris op de Embassy 1
Morris op de Embassy 2
Morris op de Embassy 3
morris schut
Kei leuk om een dagje mee te draaien op de embassy!

Voor school mochten we een dagje meelopen op het werk van een van onze ouders. Ik koos ervoor om een dag met mijn vader mee te werken bij de Embassy of Brands®. Hij had daarvoor speciaal voor mij een programma samengesteld, waardoor ik een goed beeld kreeg van wat hij allemaal doet. Door zelf mee te werken, kon ik ontdekken of en wat ik leuk vond aan al deze dingen die ik mocht doen. Ik vond het echt superleuk!

Morris Schut

wat ik heb gedaan vandaag
uitgelicht

17 april 2024

Mijn vader had me uitgelegd hoe we bij de Embassy aan opdrachten werken en heeft me alle stappen in dat proces laten zien. Van onderzoeken en brainstormen tot inspiratie opdoen en uiteindelijk het design in elkaar zetten. Check hieronder alles wat ik heb opgepikt!

Morris op de Embassy 5
ontvangst

Uitleg

Ik werd naar het nieuwe kantoor van de Embassy gebracht en mocht de hele dag op de Mac van mijn vader werken. Op de stoel van de baas nog wel ;-). Hij zat naast me en legde alles heel rustig uit over het proces. Hij vertelde dat goede ideeën en ontwerpen beginnen met goed voorbereiden, niet direct op de computer. We liepen netjes alle stappen door. Vandaag werkten we de hele dag aan social media posts voor het merk Frisdrank.com.

Morris op de Embassy 8
discover

Mindmapping

We gingen social media posts maken die inspelen op speciale momenten in het komende half jaar. We moesten ideeën verzinnen voor Halloween, Dierendag en voor kerst en Sinterklaas. Alles moest natuurlijk ook passen bij de producten van frisdrank.com. We begonnen elke post met mindmappen. We schreven dan alles op het bord wat we konden bedenken bij dat thema. Op een gegeven moment zag je dan verbanden tussen de woorden en kwamen er leuke ideeën uit! Ik was daar echt goed in!

Morris op de Embassy 13
inspire

Inspiratie zoeken op Pinterest

De volgende stap was dat je inspiratie gaat zoeken voor je onderwerp. Mijn vader had een eigen Pinterest-bord voor me gemaakt waarop ik alles kon bewaren. Hij zei: "Je kunt nooit teveel bewaren, dus sla alles op waar je ideeën van krijgt, dan zul je zien dat je uiteindelijk verbanden gaat leggen en tot leuke ingevingen komt." Toen ik bijvoorbeeld bezig was met zoeken voor Halloween, kwam ik beelden tegen van vleermuizen. Bij één foto leek het lijf van de vleermuis op een blikje en opeens had ik een idee! Ik wilde donkere Monster-blikjes verwerken in een visual voor Halloween.

Morris op de Embassy 14
inspire

Moodboards maken

Dat deed ik dus bij alle andere visuals ook. En ik merkte echt dat je, door maar door te blijven klikken en verder te zoeken, steeds meer ideeën kreeg. "Het is net een spier die je traint," zei mijn vader. Hij vindt dit altijd een van de leukste onderdelen van zijn werk. Jezelf steeds blijven prikkelen met nieuwe inspiratie waardoor je zelf ook steeds weer op nieuwe ideeën komt. Aan mijn Pinterest-bord te zien ben ik daar ook best goed in!

Morris op de Embassy 12
design

Visuals maken met Midjourney

Het voorwerk was al cool, maar nu begon het echte werk! Ik mocht met behulp van ChatGPT en Midjourney prompts maken (dat zijn een soort instructies die je geeft om iets te maken) voor visuals voor de posts. Het was veel zoeken en finetunen om de juiste prompt te vinden, maar als je dan uiteindelijk het goede beeld krijgt, is dat supergaaf! Het is gebaseerd op mijn schets, maar toch net weer anders. Echt heel bijzonder hoe dat werkt.

Morris op de Embassy 15
pauze!

Bitterballen én kroket(ten;-)

Nou, ik had inmiddels wel trek gekregen van al dat werken. Om 14 uur namen we een pauze en liepen we naar het centrum voor de lunch. Ik koos voor kroketten op brood en omdat het een speciale dag was, mocht ik ook een 'voorafje'... bitterballen!!! ;-) Mijn dag kon nu sowieso niet meer stuk. De sla op mijn bord mocht papa hebben, veel te gezond voor mij!

Morris op de Embassy 10
design

Designen

Het beeld dat je dan krijgt is nooit helemaal perfect. Je moet het altijd nog wat aanpassen om het helemaal goed te krijgen. Zo hadden we een beeld gemaakt voor Prinsjesdag, waarbij we een blikje in een houten koffertje hadden gezet. Dat blikje was nog niet het juiste, want we wilden daar 'Royal Club' voor gebruiken, dat past natuurlijk perfect. Die moest ik er nog zelf inzetten. Ik kon dat nog niet helemaal perfect, maar ik ga Joep vragen om die netjes in Photoshop te zetten. Daar is hij echt supergoed in, hoor ik van mijn vader.

Morris op de Embassy 16
Het zit erop!

Geslaagd!

Om vijf uur werden we opgehaald door mama en Vida. Trots liet ik al het werk zien wat ik gedaan had. Ik vond het niet alleen heel leuk om te doen, ik kwam er ook achter dat ik er best wel talent voor heb! Maar ja, dat zal ik ook wel niet van een vreemde hebben ;-) Pa was ook erg trots op me en als beloning kreeg ik mijn eigen Embassy-hoodie!!

Morris op de Embassy 4

ik vond het supertof!!!